Over mij

Ik ben Marion Schiphorst, coach en therapeut op het gebied van persoonlijke groei & ontwikkeling en gezondheid & vitaliteit. Met bezieling en passie reik ik graag een helpende hand, om mensen op een heldere en inspirerende manier te begeleiden in het verbeteren van hun gezondheid en zichzelf verder te ontplooien. Uit ervaring kan ik zeggen dat het fijn en nuttig is begeleid te worden om je kracht te hervinden en je passie te leven! Mogen mijn kennis, ervaringen, betrokkenheid en oprechtheid een helpende hand voor jou zijn!

Lees meer over mij

Als echt “mensen-mens” in hart en nieren wist ik al vroeg dat anderen helpen mijn grote passie is.

Mijn videoboodschap aan jou

Ik heb speciaal voor jou een video gemaakt waarin je mij leert kennen en ik je in 5 essentiële stappen de basis van … uitleg.

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen?

Meer over mij

Ik ben geboren (1970) en opgegroeid in een klein Gelders dorpje in de Achterhoek. Thuis op de boerderij was het al vroeg de handen uit de mouwen steken, niet denken maar vooral doen. En er was altijd wel iets te doen en daarmee weinig ruimte om na te denken over het leven. Maar toen ons gezin getroffen werd door een ernstige ziekte en andere tegenslagen kwam hierin langzaam verandering. De natuurlijke nuchterheid was niet meer de enige pijler om op te staan. Innerlijke kracht, positivisme en durven kijken naar wat voor je ligt, waren nodig om de rest te dragen. Dit zijn waardevolle instrumenten gebleken in de rest van mijn leven.

Als echt “mensen-mens” in hart en nieren wist ik al vroeg dat anderen helpen mijn grote passie is. De stap naar  de gezondheidszorg lag hierin het meest voor de hand. Achttien jaar heb ik als operatie-assistente gewerkt, waarin ik diverse facetten van het leven voorbij heb zien komen. Toch bleef er nog een groot deel onbeantwoord voor mij en miste ik verdiepende contacten met medemensen.

In 2000 besloot ik om naast mijn baan in het ziekenhuis verder te kijken dan de westerse visie op de mens. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open! Drie jaar lang volgde ik Oosters lichaamswerk (Shiatsu) op de Academie Qing Bai en deed een 1-jarige vervolgopleiding in België. Om mij verder te verdiepen, deed ik verschillende opleidingen en trainingen.

Desondanks werd ik flink ziek en een burn out bleek de werkelijke oorzaak. Het moment van stilstand gaf mij het inzicht, dat alles wat ik geleerd en doorleefd had niet kon inbrengen in mijn baan als operatie-assistente. Ik heb jarenlang in twee werelden geleefd, waarin verstand en gevoel, privé en werk met elkaar overhoop lagen. Uiteindelijk heeft het hele proces mij dichterbij mijzelf gebracht en mij geholpen eenheid te vinden binnen mijzelf. Van hieruit ben ik gaan doen waar ik mijn bezieling in kwijt kan: Het begeleiden van mensen in hun persoonlijke groei & ontwikkeling en gezondheid & vitaliteit.

Opleidingen en trainingen

 • Compassievol coachen met ACT

  Bureau bewezen effect, Sergio van der Pluijm (2023)

 • Motiverende gespreksvoering

  Bureau bewezen effect, Sergio van der Pluijm (2023)

 • Beweging van de ziel

  Phoenix Opleidingen, Wibe Veenbaas
  en Wietske Schoonhoven (2021)

 • TMA: Talent Motivatie Analyse

  TMA Nederland, Francisca Schroer (2021)

 • Provocatief Coachen

  IEP Nijmegen, Jeffrey Wijnberg en Jaap Hollander (2020)

 • Brainspotting Phase 4

  Brainspotting Institute, Dr. David Grand (2019)

 • Brainspotting Phase 1 & 2

  Brainspotting Ned, Marie-José Boon (2018)

 • Leertherapie

  Interakt, Margriet Wentink (2017)

 • Jaartraining Trauma Opstellingen

  Interakt, Margriet Wentink en Wim Wassink (2016)

 • Opstellen met ziekten

  Bert Hellinger Instituut, Bibi Schreuder (2016)

 • Systemisch Coachen

  Bert Hellinger Instituut, Bibi
  Schreuder (2015)

 • Breek de Stilte 3

  Interakt, Margriet Wentink

 • Systemisch Werken met kinderen

  Ingrid Dykstra

 • Familieopstellingen

  Otteline Lamet en Peter van Zuilekom

 • Breek de Stilte 1 & 2

  Interakt, Margriet Wentink

 • Systemische Jaaropleiding

  Academie Psychodynamica (NOBCO)

 • Professioneel Coach

  ICM Zwolle (NOBCO)

 • Basis Intuïtieve Opleiding

  IT Zutphen, o.a. Henk Kalsbeek

 • Volledig Vrouwzijn (1, 2 & 3)

  Intens Training, o.a Sylvia Kragten
  (2002-2004)

 • Stoelmassage

  Touch Pro

 • Nei Trainingen

  Ronalda Hoekstra

 • Emotioneel Evenwicht

  Roy Martina

 • Shiatsu Therapie

  Academie Qing Bai (2000-2003)

 • Opleiding Operatie-assistente

  Bennekom (1990-1993)

Ervaringen

“Ik heb geleerd mijn masker af te zetten en nu zie ik weer mijzelf! In het proces werd ik steeds meer bewust wie ik wil zijn en wie ik echt ben.”

“Uitdagend en confronterend, respectvol en ondersteunend zijn woorden die passen bij jouw manier van begeleiden.”

“Ik zat veel in mijn hoofd, een echte denker. Marion heeft mij dichter bij mijzelf gebracht. Ik durf steeds meer te vertrouwen op mijn intuïtie.”

“Ik ben blij dat ik de stap destijds heb durven zetten om mij te laten begeleiden door Marion. Ik zie de dingen nu weer in de juiste verhoudingen. Marion neemt de ander serieus en is belangstellend voor de hulpvraag en situatie.”

“Ik ben heel blij dat ik bij Praktijk Zienswijze en bij Marion terecht ben gekomen. Het heeft mij meer gebracht dan ik van te voren had gehoopt. Marion weet precies wat je nodig hebt. De coachingssessie en opdrachten tussendoor zijn heel verhelderend en echt aanvullend. Marion voelt heel goed aan wat je nodig hebt, maar is tegelijkertijd ook praktisch en nuchter. Ze is een prettige gesprekspartner die goed kan analyseren. Ze bereidt de coachingssessies goed voor en je kunt tussendoor ook bij haar terecht voor vragen. Ze levert echt maatwerk. Het heeft mij rust gebracht, ik weet beter wat ik wil en wat ik belangrijk vind in het leven zowel qua werk als privé. Door de rust die ik heb gevonden, kan ik nog meer genieten.”

“Marion begeleidt professioneel, inspirerend, helder, praktisch, met ruimte voor de ander. Haar humor helpt je te relativeren.”

“Ik heb door het coachingstraject meer zelfvertrouwen en zelfkennis gekregen. Die kennis geeft mij een basis om vaardigheden beter of anders in te zetten. Daar heb ik dagelijks profijt van! Dankjewel Marion!”

“Marion is echt oprecht geïnteresseerd in de ander. Ze heeft een haarscherpe analytische kijk en hiermee brengt ze helderheid in de problematiek. De onderzoeksopdrachten zijn echt ondersteunend aan het proces. Ik heb alles al zeer bijzonder ervaren en was elke keer verrast over wat ik hiermee leerde over mijzelf. Marion, dankjewel voor alles!”

“Ik was heel onzeker over mijzelf en mijn prestaties. Bij Marion voelde ik me vertrouwd en kon ik werken aan mijzelf.”

“Ik had niet kunnen bedenken dat me “dit” coachingstraject mij zoveel positiefs zou brengen. Ik kan het iedereen aanraden.”

“Ik ben zelf coach en vond het een verademing met Marion aan mijzelf te mogen werken. Ze is goed in haar vak, heeft veel kennis maar bovenal zeer intuïtief. Ze kan daardoor goed afstemmen op de ander en weet je te raken met haar eerlijke oprechte feedback.”

Ik omschrijf de coaching bij Marion als verhelderend, stimulerend, inspirerend, confronterend en leerzaam. Ik heb er ontzettend veel aan gehad, zonder de hulp van Marion was ik nooit zover gekomen.

Marion is zeer betrokken en persoonlijk geïnteresseerd. Haar praktijk heeft een rustige en verzorgde uitstraling, die een afspiegeling zijn van haar denk- en werkwijze. Marion stelde me op mijn gemak, ik voelde waardering en begrip voor mijn problematiek. Het coachingstraject heeft mij andere inzichten gegeven, waardoor ik meer rust ervaar. De sessies waren op maat, gevarieerd en altijd in lijn met de gestelde doelen.  Ik heb de juiste balans teruggevonden om met frisse moed de nieuwe uitdaging aan te gaan.