Wat is jouw grootste zorg?

Werk jij in de zorg? Wat is dan jouw grootste zorg? Ben jij nog bezig met de juiste zorgvraag te vervullen? Gaat die zorg over de ander? Of over het missen van je eigen vitaliteit, passie of vermogen nog zorg verlenend te zijn op de manier die je ooit voor ogen had.

In 1990 volgde ik de opleiding tot operatieassistent in de Gelderse Vallei. Ik herinner me nog goed dat ik de eerste keer bij een sectio (keizersnede) aanwezig was. De tranen schoten spontaan in mijn ogen, ik was verwonderd met de komst van het nieuwe leven. Iemand was in het bijzijn van mij voor het eerst moeder geworden! Het team waar ik onderdeel van was, deed wat het moest doen. Niemand reageerde expressief vanuit een emoties, dus ik schaamde mij voor mijn tranen en ging snel over tot praktisch handelen. Bebloede gaasjes tellen was op dat moment de uitkomst. Hiermee stopte ook een bepaalde mate van kwetsbaar durven zijn, emoties in de zorg…HELP, dat vinden we vaak lastig…het leidt eerder tot commotie.

Maar het zijn juist die gevoelsmensen, die kiezen voor de zorg. Die ander willen helpen, beter maken, die het verschil willen maken in iemands leven. Het zorgzaam zijn zit in het DNA.
De eerste scheuren komen vaak wanneer de droom of de verwachting niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Bij wie kan jij terecht met jouw zorgvraag? Ik reik graag naar je uit, wees welkom om te leren goed voor jezelf te zorgen!

Hartelijke groet,

Marion Schiphorst
Gespecialiseerde zorgcoach
                                                                                                                     

/coaching-voor-jou/coaching/persoonlijke-ontwikkeling/

Ter inspiratie, de trailer van de film: Patch Adams (1998)

https://youtu.be/BZuZGSme9_I

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.